Jag skräddarsyr alla uppdrag. Det innebär att ni kommer långt med en workshop under en dag eller två, men ofta följs vi åt under en längre tid, ett halvår, ett år eller ännu längre. Jag vill inte att du ska bli konsultberoende, tvärtom, men att ha ett externt stöd och bollplank under en utvecklingprocess är ofta bra.

Det här är en snabb process. Under mer än 20 år har jag förfinat, förbättrat och skalat av. Kvar är bara det viktiga. En konkret metod som involverar, skapar engagemang och ger snabba resultat.

Jag har inte avtal med uppsägningstid. Det innebär att du som uppdragsgivare när som helst kan avbryta samarbetet utan några kostnader utöver nedlagda arbetstimmar. 


Exempel på tjänster:

Möte med ledningsgruppen och andra ansvariga

Genomgång av metodiken och processen. Avstämning vad era förhoppningar och farhågor är och vad ni vill att resultat ska vara. Efter det här mötet tar ni ett beslut om ni vill fortsätta.


1. Föreläsning: Fler leenden - mindre huvudvärk

Jag delar med mig av mina 20 års erfarenhet av att leda och genomföra utveckling där medarbetarna involveras och är aktiva i verksamhetens utveckling. Fördelar och nackdelar, tips för att lyckas och fallgropar att undvika. En föreläsning där ni själva kommer vara aktiva. 

 

 

2. Alla älskar att göra nåt konkret

Ibland behöver vi tänka utanför boxen och använda nya, kreativa verktyg och metoder för att få med alla på tåget. En kick-off är ett ypperligt tillfälle att utveckla verksamheten tillsammans. Kontakta mig så berättar jag mer om hur det kan gå till

 

 

3. Utvecklingsprogram: Konkret utveckling - uppstart 

Vilka idéer finns i organisationen? Vad är viktigast att ta tag i just nu? Det här är en intensiv och inkluderande uppstart som gör att du snabbt kommer igång att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare. En kreativ process där ni kommer att arbeta tillsammans i workshops för att lösa era egna frågeställningar och problem. Resultatet blir en förankrad och realistisk handlingsplan/plattform där ansvaret för utveckling inte enbart ligger på chefens axlar. Efter uppstarten finns jag med som stöd och bollplank till dig som ledare när ni genomför handlingsplanen.  

 

 

Konkret utveckling - fortsättning 

Utifrån de erfarenheter ni fått från steg 1 lägger vi upp en fortsatt utvecklingsprocess. Målet är ni själva leder utveckling där ni tar tillvara kompetensen och engagemanget hos personalen för att utveckla verksamheten tillsammans.

 

 

4. Mentorskap, rådgivning och utifrånperspektiv

Som stöd och bollplank inför och under utvecklingsprocesser. När du vill leda och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare. 

 

 

5. Anlita mig som resurs

När du inte hinner med utveckling i den takt du vill eller när projekten havererat. Ge mig ett kaos och jag reder upp det. 

6. Förbättra företagsklimatet

En skräddarsydd process där kommunen och företagarna arbetar tillsammans med att förbättra företagsklimatet. Vi hjälpte Orsa att ta fram en konkret handlingsplan tillsammans med ortens företagare. Orsa har sedan klättrade 63 platser på 3 år i Svenskt Näringsliv ranking. Det här gör jag tillsammans med Tenelius Holm AB.

 

Nyfiken på hur  du kan förbättra ditt företagsklimat? Vi kommer gärna till din kommun och håller ett seminarium/workshop. Mejla mig så kontaktar jag dig