Konkret Utveckling AB | Boktips ”Leda mot det nya”
23283
single,single-post,postid-23283,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Boktips ”Leda mot det nya”

IMG_6305

”Att leda mot det nya” är en forskningsantologi om chefskap och innovation från Vinnova. Kan låta tungläst men är verkligen inte det. Fokus är på forskning om ledarskap som lockar fram medarbetarnas egna initiativ till innovation istället för att underminera den. Vad man ska tänka på både på individ, grupp och organisationsnivå.

Bokens 9 kapitel tar upp ett brett spektrum av perspektiv av hur man kan skapa en mer kreativ organisation. Du hittar allt från myten om chefen som den ensamma hjälten och varför hjältechefen rimmar så illa med en modern kreativ organisation till varför man bör ge offentliga sektorns chefer bättre villkor för att leda, att stuprörsmodeller inte fungerar när man arbetar med människor och vikten av delaktighet i strategibeslut för att lyckas med förändringar.

Låtar kanske inte så fancy – men det finns mycket matnyttigt och praktiskt användbart i denna bok. Du ser ju vad välläst den är. Till och med Tore, vår kära nymfparakit, tog sig en kunskapstugga i högra hörnet.

Väl värd att läsa. Du kan ladda ner boken som pdf här. Och vill du hellre ha en föreläsning om delaktighet och motivation i utvecklingsprocesser så kan du läsa mer här.

 

Inlägg 35/100 i bloggutmaningen #blogg100