Konkret Utveckling AB | Chefer jobbar mindre än de tror
22328
single,single-post,postid-22328,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Chefer jobbar mindre än de tror

Stegare1

70-timmars arbetsvecka och små tupplurar som täcker in sömnbehovet. Så ser myten om chefen som övermänniska ut. Men verkligheten ser annorlunda ut enligt en undersökning som Rockwool Fondens Forskningsenhed i Danmark gjort.

Även om de flesta chefer själva anser att de har väldigt långa arbetsdagar  visar undersökningen att arbetsdagarna bara är aningen längre än de vanliga löntagarnas. Sedan finns det en osäkerhet genom att det är svårt att bedöma hur mycket tid de ägnar åt till exempel e-post och facklitteratur  hemma, säger chefkonsulent Signe Tønnesen på den danska chefsorganisation Lederne om undersökningen. Men hon instämmer i att chefernas 70-timmarsvecka är en myt.

Hur mycket sover chefer då? Det har Rockwool Fondens Forskningsenhed också tittat på. För både manliga och kvinnliga chefer gäller 7,5 timmar, vilket är lite mer än vad deras underordnade sover.

Det kanske är dags att avliva myten om 70-timmarsveckan om vi ska få nästa generation att vilja bli chefer. De vill, mer än andra generationer, ha en balans mellan arbete och fritid. Låter som en sund inställning.

 

Läs också:
Så ser unga på framtiden
Var smart, bli smart – sov
Nej, morgonpigga människor är inte mer produktiva

 
Inlägg 3/100 i utmaningen #blogg100