Konkret Utveckling AB | Tesla förändrar världen
8973
single,single-post,postid-8973,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Tesla förändrar världen

I veckan gjorde Teslas VD, Elon Musk, en keynote som troligtvis kommer att gå till historien. Tesla har tagit fram ett skalbart batteri för att lagra energin i solljus. Finns både för konsumentmarknaden (8-10 kWh) och för att bygga stora GigaWatt-anläggningar.

Det innebär att all energi kan göras förnybar, i alla fall enligt Elon Musks vision. Och att utvecklingsländer och städer som idag saknar elförsörjning kan göra samma resa som inom telefonin där man hoppade den fasta telefonin och gick direkt till mobila nät. Med solceller och bra batterier kan byar och stadsdelar bli självförsörjande och enorma elkraftsnät som distribuerar el via kraftledningar över stora avstånd behöver inte byggas.

Och även tekniken för dessa batterier är Open Source, precis som Tesla gjort med patenten för el-bilarna,  för att så många aktörer som möjligt ska kunna vara med och göra solenergi-visionen möjlig.

Med hopp om framtiden. Tesla!