Konkret Utveckling AB | Större mångfald genom skrotad cv
8920
single,single-post,postid-8920,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Större mångfald genom skrotad cv

När Nami Zarringhalam och Alan Mamedi startade sitt företag Truecaller beslutade de sig för att ge alla människor, oavsett bakgrund, samma chans. De hade genom sin uppväxt märkt att personer som inte hade en typiskt svensk bakgrund hade svårare att komma in på arbetsmarknaden än vad infödda svenskar hade.

Det skulle spela någon roll vilket land du kommer från eller vilken formell utbildning du hade. Därför skrotade de cv:t i anställningsprocessen och istället för formell utbildning och betyg fokuserade man på vad personen kan, hur passionerad man är och vilka värderingar man har.

De värderingar som företaget arbetar efter är fun, respect, efficiency och prestigelessness (det sista är egentligen ett ord som inte finns på engelska)

Folk ska känna passion för det de gör och respektera varandras olikheter. De har stor frihet, men ska också leverera och inte ha någon prestige utan göra vad som krävs, säger säger Anna Fredrixon, hr-direktör på Truecaller.

Bland de 70 som jobbar på Truecaller finns 35 nationaliteter  representerade och bara var femte är svensk. Mångfalden är en stor fördel när de utvecklar och marknadsför sina produkter utanför Sverige.

Ett tips som Anna Fredrixon vill skicka med till andra före­­tag som vill komma igång med mångfaldsarbetet är att börja nu. Det behöver inte alltid föregås av omfattande utredningar.

”Oavsett hur det går för den som anställs får han eller hon en värdefull punkt på sitt cv. Stirra er inte blinda på bekymren eller på kunskaper i svenska. Värderingsmässigt ledarskap är viktigare”, säger hon.

 

Källa: Tidningen Chef

 

Ett inlägg i #blogg100