Konkret Utveckling AB | Gå hem! Två ord för att skydda dina investeringar
8856
single,single-post,postid-8856,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gå hem! Två ord för att skydda dina investeringar

myror

Hur många chefer vill inte ha mer motiverade medarbetare? Och hur många föreläsare och böcker finns det inte som tar upp detta ämne. Men i boken ”Meningen med hela skiten” vänder  Nina Åkestam på myntet och menar att många med roliga jobb klarar det där med motivationen så oerhört bra själva. Delvis med hjälp av samhället som från att vi är små informerar oss om att det inte går att bli riktigt lycklig utan att vara yrkesmässigt framgångsrik.

Många som kraschar och går in i väggen gör det inte för att de vantrivs på jobbet. De gör det för att de älskar jobbet skriver Nina i sin bok. Så mycket att många normala tankar, som att man vill gå hem på kvällen, göra något annat, ta en lunchpaus, luta sig lite tillbaka, de upphör. Arbetet blir allt.

Människor med roliga jobb behöver sällan någon som säger till dem att de ska infinna sig. Det enda rimliga förhållningssättet för en chef som vill skydda sina investeringar, dvs sin personal, är att hjälpa till så att de håller i längden. Många behöver någon som ser till att de inte jobbar för mycket. Någon som säger till när det är dags att sluta.

Gå hem!

 

Foto: BBC Nature

 

Ett inlägg i #blogg100