Konkret Utveckling AB | Teklafestival – bra initiativ av KTH och Robyn
8440
single,single-post,postid-8440,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Teklafestival – bra initiativ av KTH och Robyn

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 21.47.16Sophia Hober, Robyn och Paulina Modlitba Söderlund jobbar med festivalen.

Tekla är en teknikfestival på KTH där tjejer mellan 11-18 år kan testa robotprogrammering, speldesign, musikproduktion, 3D-printing, fjärrstyra datorer, spionera fram andras lösenord och andra roliga saker.  Man får själv bygga, skruva och skapa i stället för att se på när andra gör det. Inga speciella förkunskaper krävs.

Initiativtagare är Robyn som förra året fick Kungliga tekniska högskolans stora pris. Som vinnare väntas man hålla ett seminarium för studenterna, men Robyn valde ett annat spår, att ha teknikfestival, en Teklafestival som går av stapeln 18 april i år.

Det behövs förebilder inom teknik, menar Robyn.
– Jag tänker på när jag själv var tolv-tretton år. Alla mina tjejkompisar var jätteintresserade av musik, men det var inte vi som startade band. Det var våra killkompisar som gjorde det, och det har nog bara att göra med förebilder, säger hon.

Robyn, Zhala och DJ:n Lap See uppträder på festivalen. Och förutom en rad kvinnliga KTH-forskare kommer Spotify, Popkollo, spelstudion Paradox, Google och digitalbyrån Valtech finnas på plats.

Tjejer mellan 11 och 18 år kan ansöka om en plats. Passa på! Verkar bli hur kul som helst. Läs mer och ansök om plats här.

 

Foto: Magnus Hallgren (bilden är beskuren)

Ett inlägg i #blogg100