Konkret Utveckling AB | Det händer när du vilar av Tomas Sjödin
7220
single,single-post,postid-7220,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Det händer när du vilar av Tomas Sjödin

Så idag får det handla om vila. Trots Vasaloppet. Inspirerad av Tomas Sjödins bok Det händer när du vilar. För visst har vilan hamnat i vanrykte, precis som Tomas skriver sin bok:

”Vi ursäktar den som vore den en synd. Vi försvarar den som vore den en brottsling. Och vad värre är, vi hanterar den som om den vore något vi egentligen klarade oss lika bra utan. Det har gått så långt att det till och med betraktas som fult att vara trött”

Det har blivit status att klara sig på lite sömn, vilket ofta är ljug som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Vi presterar sämre och tar sämre beslut när vi är trötta. Och vi vet alla att det är när vi släpper taget och slutar försöka som vi ofta löser problem. Det är då vi ofta förstår det vi tidigare inte kunnat begripa.

Så varför lägger vi vilan sist? Att återhämta sig, att vila ikapp, att ta igen sig är några exempel att vi först ska göra – sedan vila.

Vi kanske ska lägga vilan först? Kan det finnas en poäng med att vila innan man gjort slut på sina sista krafter? Att vilan inte i första hand är något som man är värd. Inget man förtjänar heller för den delen.

Utan en plikt.

 

Foto: Richard Austin