Konkret Utveckling AB | Har du uppfyllt din tabbekvot?
7031
single,single-post,postid-7031,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Har du uppfyllt din tabbekvot?

I Pia Sundhage/Elisabeth Solins bok ”Spela på bästa fot, att leda med glädje” berättar hon om en VD som varje månad då han samlade sina divisonschefer frågade om var och en hade uppfyllt sin tabbekvot. VDn menade att det var viktigt att divisionscheferna hela tiden låg i framkant. De var i  en hårt konkurrensutsatt utvecklingsbrasch och om  man provar nya ingångar, nya strategier och inte bara går på gamla erfarenheter, måste det ibland bli fel. Med frågan om de uppfyllt sin tabbekvot för månaden ville han visa att det var okej att göra misstag och att det i sig kan bli värdefulla erfarenheter. Däremot förväntade han sig att inte att de skulle komma med liknande misstag nästa månad.

Tydligt, avdramatiserande och tillåtande. Som dessutom ger ett gemensamt lärande om man genomför det på det här sättet. Smart!

För övrigt en klart läsvärd bok. Finns i pocket.

 

Foto: Axel Malmström (1872-1945) Från Olympiska spelen i Stockholm 1912 och Sveriges bronsmedaljör G Åberg.