Konkret Utveckling AB | Dissade redan de gamla romarna omorganisationer?
5222
single,single-post,postid-5222,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Dissade redan de gamla romarna omorganisationer?

”Vi arbetade hårt. Men varje gång det började fungera blev det nya planer på omorganisationer. Jag lärde mig senare i livet att vi är ofta möter nya situationer med omorganisation. Och jag lärde mig vilken fantastisk metod detta är att skapa en illusion om framgång fast det i verkligheten orsakar kaos, ineffektivitet och demoralisering.” (Cajus Petronius, 27-66 e.Kr)

Men det är inte Petronius som sagt detta. I stället härstammar det troligtvis från en artikel som journalistens Charlton Ogburn skrev i Harper’s Magazine i januari 1957. Ryktet säger att han såg det på en Brittisk militärförläggning i Burma under andra världskriget. I Berlingske kan du  läsa om denna fantastiska förfalskningshistoria.

För övrigt visar de flesta studier att citatet faktiskt är rätt. Oavsett vem som sagt det. Omorganisationer löser ofta inte några som helst problem. Det finns ofta enklare, snabbare och mindre kostsamma sätt att skapa utveckling. Om det är utveckling du vill ha. Jag kan prata hur länge som helst om det. Så om du är nyfiken, låt oss ta en fika. Speciellt om du är på g att omorganisera.

 

Blogginlägg 91 i #blogg100