Konkret Utveckling AB | Sjönk Vasa på grund av dåligt ledarskap?
2816
single,single-post,postid-2816,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sjönk Vasa på grund av dåligt ledarskap?

Vasa sjönk som en sten den 10:e augusti 1628 efter att precis lagt ut från kaj. Frågan är om det kunde ha förhindrats med en annan typ av ledarskap…

Vasas skeppare, Jöran Matsson, var kapten Hanssons närmaste man och hade redan när de hissade segel märkt att skeppet inte var stabilt. I själva verket visade det sig att han känt till problemen  redan innan den ödesdigra seglatsen.

Även viceamiral Klas Flemming visste att skeppet inte var stabilt. Han hade tillsammans med Matson gjort en test och låtit 30 karlar springa fram och tillbaka över däck samtidigt. Efter tre vändor rörde sig skeppet så oroväckande att övningen fått avbrytas. I det sammanhanget hade Jöran Matsson själv sagt till Flemming att han inte trodde fartyget skulle stå rätt på kölen.

Bröderna Hybertsson som byggde Vasa hade tidigare byggt det väl fungerade regalskeppet Tre Kronor. De var skickliga yrkesmän och Vasa skulle egentligen ha samma dimensioner som Tre Kronor. Men mitt i bygget kom nya riktlinjer. Danskarna hade började bygga ett nytt örlogsfartyg, Sancte Sophia, ungefär lika långt som Vasa, men bredare och med TVÅ batteridäck. Herrejösses tänkte Gustav Adolf och gav nya direktiv mitt i bygget. Han ville också ha två batteridäck.

Hybertsons hade bara att lyda. Det fanns inget utrymme för att börja om från början utan det blev en kompromiss. Byggmästare Hein Jacobsson breddade skeppet något på eget initiativ men det gick inte att göra det tillräckligt brett. Kungens engagemang följdes tyvärr inte av motsvarande kompetens. Och en privat entreprenör hade definitivt inte den ställningen att han kunde gå emot det svenska majestätet. Kungens rådgivare sa ingenting de heller.

Tänk vad en tyst kultur kan göra. När igen vågar ifrågasätta beslut eller berätta när något är fel. Eller när ledningen inte lyssnar på experterna eller de som är närmast verkligheten och vet hur saker fungerar. Som vid införandet av SL:s nya biljettsystem typ. Så vi ska inte slå oss för bröstet och säga att det är annorlunda nu. Tysta kulturer finns fortfarande. Och det är så långt ifrån ett modernt ledarskap man kan komma. Skapar vare sig utveckling, konkurrenskraft eller attraktiva arbetsplatser.

Men det går att ändra på. Och vi vet hur man gör.

 

Blogginlägg 58 i #blogg100.

Foto: Patric Norlin (http://www.norlinfoto.se)
Källa: Världens största fiaskon/Gunnar Wall