Konkret Utveckling AB | Motivation behöver inte vara så svårt
1122
single,single-post,postid-1122,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Motivation behöver inte vara så svårt

41% av cheferna i en undersökning gjord av tidningen Finansliv tycker inte att de har tillräckligt med tid att utveckla och motivera sina medarbetare.

Det är lätt att tro att utveckling och motivation är en isolerade delar som du som ledare ska avsätta tid för. Det är att göra det komplicerat.

Om du istället börjar arbeta med utveckling där du strategiskt involverar medarbetarna så får du ofta motivationen på köpet. Speciellt om du lägger till en liten dos frihet och en stor dos eget ansvar. Det gäller att skapa utrymme för alla som vill vara med men det är medarbetarnas egen motivation och vilja som leder. Ta inte för mycket på dina axlar. Det är ofta en björntjänst. Du ska leda vid behov – inte göra hela jobbet.

Medarbetarnas utveckling ska gå hand i hand med verksamhetens utveckling, det är inte två separata spår. Och den ska vara kontinuerlig, en process, inte ett projekt. Vi jobbar mycket med delaktighet och det ger ett bra resultat. Du får snabbt igång både utveckling och motivation.

Kom ihåg: Motivation är inte samma sak som att få som man vill. Och den genereras inte genom att ‘ha kul’. Den genereras genom utveckling.

 

Blogginlägg 29 i #blogg10