Konkret Utveckling AB | Att våga tänka nytt
868
single,single-post,postid-868,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Att våga tänka nytt


Att läsa den svenska nobelpristagaren Selma Lagerlöf kan vara ett straff – på riktigt. En framsynt domare i Brasilien anser att förstagångsförbrytare kan ledas in på bättre banor genom att slippa hamna i fängelse med grovt kriminella och istället dömas till läsning som väcker reflektion. I tidningen VI läser berättas om en ung svenska som dömts för narkotikasmuggling och som nu får sona sitt brott genom att läsa Selma Lagerlöf och Harry Martinssons ”Aniara”. Domaren såg en parallell mellan rymdskeppet som kommit ur kurs och den unga brottslingen.

Blogginlägg 18 i #blogg100.